I mars avgjorde Medietilsynet at de lokale nyhetene ikke ligger innenfor rammene for P4s konsesjon som riksdekkende allmennkringkaster. Tilsynet mener også at sendingene er i strid med kringkastingsloven.

Denne uken kom Kulturdepartementet til samme konklusjon, og dermed må bergensnyhetene i den kommersielle kanalen legges ned, melder NRK.

— Departementets avgjørelse er prinsipiell viktig og gir en nyttig avklaring. Den slår fast at Stortingets forutsetninger om et tosporet system med riksdekkende og lokale konsesjoner som utfyller hverandre, skal videreføres, sier avdelingsdirektør Gudbrand Guthus i Medietilsynet.

P4-direktør Kalle Lisberg sier til fagbladet Journalisten at han mener vedtaket innebærer en sensur av muligheten til å forbedre tilbudet. Han har tidligere uttalt at han radiofaglig mener lokalnyhetene bidrar til bedre allmennkringkasting.

  • Departementets folk burde skamme seg over at de bidrar til å gi lytterne våre i Bergen et dårligere tilbud. Vi tar dette hoderystende til etterretning, og så får vi legge ned sendingene, sier Lisberg