Ifølge Redningsselskapets president Lars Hellandsjø innehar Stene alle de egenskaper som selskapets styre hadde sett for seg da stillingen ble lyst ut.

– Stene er menneskelig, er skikkelig og ryddig, og har gode erfaringer både som organisator og som daglig leder. At han ikke «har vokst opp» med Redningsselskapet ser vi bare som en fordel, sier Hellandsjø til NTB.

Tiltrer 16. oktober

Øyvind Stene er i dag kystdirektør, og tiltrer sin nye stilling 16. oktober. Han var en av 70 søkere til jobben som generalsekretær i Redningsselskapet. Hellandsjø sier at Stenes navn havnet på søkerlisten både etter eget initiativ og etter påtrykk utenfra.

– Vi er svært tilfreds med at Øyvind Stene har tatt utfordringen, og er trygge på at han er den rette til å styre Redningsselskapet videre fremover. Dette er en viktig periode for hovedaktøren i trygghetsarbeidet langs Norges kyst, sier Hellandsjø.

Øyvind Stene er født i 1947. Han er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole og har arbeidet både i privat og offentlig virksomhet. I 1990 ble han ansatt i ny åremålsstilling som kartverksjef i Statens kartverk. I 1996 ble han partner og rådgiver hos Kjeld Rimberg & Co, til han i 2000 ble direktør i Kystverket. Der ledet han blant annet flyttingen av Kystverket fra Oslo til Ålesund.

Overtar etter Solås

Stene overtar etter Monica Kristensen Solås som ble suspendert av styret 28. november i fjor. Solås ble suspendert fordi hun, etter det Redningsselskapet kom fram til, begikk klare brudd på loven om personvern. Hun skal innenfor en bestemt tidsperiode ha sørget for at all e-post til enkelte ansatte ble lest. Informasjon som ble funnet gjennom denne gjennomgangen skal ha blitt brukt i disiplinærsaker mot ansatte. Kristensen Solås gikk av med sluttpakke og med øyeblikkelig virkning noen dager før jul i fjor.

For tiden er Kjell Brevik fungerende generalsekretær i selskapet. Flere medlemmer av landsrådet i Redningsselskapet har ment at Brevik er en dyr mann for selskapet, og at han skulle ha lagt hindringer i veien for en ekstern gransking av selskapet.

Men både landsrådet og styret opprettholdt 3. februar vedtaket om at Kjell Brevik er daglig leder til det kunne ansettes en ny generalsekretær. Brevik har imidlertid gått ned i lønn.