Ordfører Aina Willumsen i Træna forteller om et lokalsamfunn i sjokk, hvor alle føler seg berørt. Nå stiller krisepersonell og helsearbeidere i kommunen opp for å støtte opp om mannens nærmeste familie.

— Folk er helt lamslått. Det er litt uvirkelig, og så nært at alle føler seg berørt, sier ordfører Aina Willumsen til TV 2 Nettavisen.

Klokken 14.30 lørdag fikk resten av lokalbefolkningen mulighet til å møte politiet på et informasjonsmøte i kirken. Og mandag vil det holdes en markering for de 61 elevene på Husøy barne- og ungdomsskole

Jourhavende politijurist Gro Holm i Helgeland politidistrikt sier at hun ikke vet hva de to personene gjorde på Træna, men bekrefter at de kjente hverandre. Av hensyn til etterforskningen vil hun ikke utdype dette nærmere.

Hun vil heller ikke si noe om hendelsesforløp, eller hva slags skader mannen var påført. Kvinnen, som er i 40-årene, ble pågrepet ved 1-tiden natt til lørdag. Hun sitter fengslet i Mo i Rana.

— Kvinnen vil bli fremstilt for varetekt mandag, siktet for drap, opplyser Holm. Politiet rykket ut etter å ha mottatt melding fra en lege på Træna klokken 21.47.

— Mannen var død da politiet kom. Kvinnen ble anholdt uten dramatikk noen timer senere, sier politijuristen til NTB.