Etter å ha hørt statsadvokat Thorbjørn Klundseters prosedyre og oppfordring til juryen om å svare ja på skyldspørsmålet, oppfordrer forsvareren juryen til det motsatte:

— Vi vet det er mange justismord i overgrepssaker, sa Larsen, ifølge Aftenposten.

Hun viste til Høyesteretts avgjørelse om at juryen må være tilnærmet sikker for å kunne svare ja på skyldspørsmålet.

— Dere må kjenne på spørsmålet om jenten har snakket sant. Jeg skal ikke si hun lyver, men vil peke på en del ting som tyder på det, sa Larsen.

Hun viste til at jenten da hun var 12 år gammel fortalte til en psykolog at hun helst ville flytte til nabofamilien fordi de fraskilte foreldrene hennes kranglet så mye.

- Vanskelige familieforhold

— Vi hørte fra nabokonen at jenten løy henne midt opp i ansiktet da hun ble spurt om det var sant at hun ville flytte, sa Larsen.

Hun viste til andre ting jenta skal ha sagt om vanskelige familieforhold, ting som tyder på at jenten ikke alltid er sannferdig om viktige forhold, skriver Aftenposten.

Hun la også vekt på andre ting jenten skal ha sagt og gjort da hun var 12-13 år gammel, blant annet at hun klaget til sin mor over to lærere som hun mente oppførte seg spesielt, stirret på henne eller bøyde seg over henne eller brukte upassende ord i forbindelse med en matematikkoppgave.

Moren tok dette opp med rektor på skolen.

De samme vitneforklaringer og forhold betegnet statsadvokat Thorbjørn Klundseter i sin prosedyre som sverting av jenten — ting som juryen måtte se bort fra.

— Hvis dere svarer ja, må dere også se bort fra forklaringen til Reidun Øygard, sa advokaten.

- Snakket usant

Hun viste også til at Øygard risikerer straff på mellom to og tre år hvis juryen svarer ja på samleie før jenten var 14 år.

— Jenten har snakket usant om andre forhold. Dere må da spørre om hun også har forklart seg usant om Rune Øygard, sa forsvareren.

Hun mente jenten hadde opptrådt manipulerende i forhold til de to lærerne.

— Var det da flere voksne som ble satt opp mot hverandre dagene før saken ble anmeldt? Hun ble muligens presset opp i et hjørne. Er vi generelt sikre på at dette er en jente som snakker sant? spurte advokat Larsen.

Hun mente også at jenten har forklart seg avvikende i ulike avhør, og at hun ikke husket flere detaljer om de seksuelle overgrep hun har forklart seg om.

— Det er heller ikke funnet noe toppløsbilde, hverken på Øygards telefon eller på hennes eller noen av familiens mobiltelefoner, sa Larsen.