Politiet er tilkalt etter at tre menn oppførte seg truende mot den overgrepstiltalte ordføreren Rune Øygard, skriver Aftenposten.no.

— Den slags oppførsel er uakseptabel, og skal man ikke utsettes for uansett om man er vitne, formærmet eller tiltalt, sier aktor Thorbjørn Klundseter til Aftenposten.no.

Klundseter kontaktet politiet og ba dem komme på grunn av hendelsen.

Ropte trusler

Det var tre menn som ropte trusler og skjellsord mot Øygard da han kom ut fra tingretten sammen med sin kone.

Mennene skjulte ansiktene sine, og ropte blant annet «ikke glem oss, vi glemmer ikke deg», før de dro i retning torget på Lillehammer.

NRK sto utenfor tingretten og filmet, og fikk derfor med seg episoden på video. Klundseter har sett dette opptaket.

- Vil støtte jenten

De tre mennene har sagt til NRK at de vil vise at de støtter jenten motovermakten, og at de vil opprette en Facebook-gruppe for jenten.

Politiet ankom etter noen minutter med to patruljer fra Øyer lensmannskontor og Lillehammer politistasjon. De ble ført inn på et lukket rom av aktor.

Rune Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen beskriver episoden som «helt uakseptabel», og sier at truslene vil bli anmeldt.

Politiet de siste som ble varslet

Politiet har foreløpig ikke noe å melde rundt mulige gjerningsmenn.

— Jeg har ikke fått noe tilbakemelding ennå. Nå handler det om åkartlegge det som har skjedd, og vi vil selvsagt se den filmen som NRK har tatt.Politiet var vel bortimot de siste som ble varslet om dette her, sieroperasjonsleder Hallgrim Os i Gudbrandsdal politidistrikt til Aftenposten.no.

- Har dere gjort noen forberedelser i forkant av rettssakenmed tanke på slike hendelser?

— Som alt annet vil jeg anta at det er vel noe som er tenktpå. Men jeg har ikke informasjon om det, og kan ikke uttale meg om akkurat det,sier Os.