– Han har ingen erindring om de andre forholdene, men bestrider ikke det som legges til grunn i siktelsen mot ham. I realiteten erkjenner han straffskyld for alt i siktelsen, sier Mirzaolimovs forsvarer, advokat Arve Opdahl, til NTB.

Onsdag ettermiddag ble mannen varetektsfengslet i nye fem uker i Trondheim tingrett.

Dobbeltdrap

Erkjennelsene han kom med i retten innebærer at han vedgår drap på Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian (7). Han tilstår også seksuelle overgrep mot barn under 14 år og frihetsberøvelse.

Vollums ti år gamle datter ble utsatt for grov vold i løpet av natten til 30. april i år. Hun overlevde skrekknatten.

Forsvareren kritisk

Advokat Opdahl stiller seg svært kritisk til at tingretten underlegger Mirzaolimov brev— og besøkskontroll, samt forbud mot tilgang på aviser og kringkasting i hele perioden.

– Han har sittet så å si isolert i to måneder nå. Det er en ekstrem belastning for en som ikke har pårørende i nærheten og som har dårlig norsk språk, sier Opdahl.

Tingrettens kjennelse er påkjært til Frostating lagmannsrett og kommer trolig til behandling fredag.

Frykter rømming

Trondheim tingrett har forståelse for den belastningen restriksjonene innebærer, men mener faren for bevisforspillelse rettferdiggjør dem. Retten mener også det er fare for at mannen kommer til å rømme hvis han blir løslatt fra varetekt.

– Han har erkjent og samtykket til fengsling. Det er verken bevisforspillelsesfare eller unndragelsesfare, mener Opdahl.