Fangen var sammen med to fengselsbetjenter og skulle besøke sin syke mor på Alnabru i utkanten av Oslo da han ble bortført av flere maskerte menn.

– Alle sammen satt i stua da to maskerte menn plutselig kom inn og truet med våpen. Det er usikkert om det dreier seg om en bortføring eller frigjøring, sier operativ uteleder Grethe Løland i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Låst inne

Fengselsbetjentene ble låst inne på badet sammen med fangens bror, mens resten av mannens familie ble låst inne på et rom vegg i vegg. Det skal ha gått over en halvtime før fengselsbetjentene og familiemedlemmene klarte å komme seg løs. Ifølge politiet er det ikke meldt om at noen har blitt skadd i episoden.

Bortføringen skjedde klokken 10.15. Klokken 10.50 hadde de to politibetjentene klart å komme seg løs og fikk varslet politiet.

Store politistyrker ble satt inn for å lete etter mennene som stakk fra stedet til fots i retning Alnasenteret.

Vold og trusler

– Vi avhører nå vitner og vi har teknikere på stedet, sier operasjonsleder Ellen Ulvin i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen som er bortført, skal ifølge VG Nett ha sonet en dom på tre års fengsel for blant annet vold og trusler. 24-åringen skal være fra Pakistan og skal etter det avisen erfarer utvises fra Norge etter endt soning.

I 2001 ble mannen dømt til to års fengsel for seksuell omgang med en 15-åring.

Ifølge fengselsdirektør Are Høidahl ved Oslo kretsfengsel anser de ikke fangen som ble bortført som farlig.