AUDUN STØLÅS/NTB

— Vi er veldig lykkelige for de gode tallene. Allerede nå er svært mange penger talt opp, men pengene vil ventelig strømme inn fram til desember, sier innsamlingskoordinator Astrid Johansen i TV-aksjonen til NTB.

TV-aksjonen som har kassert inn mest penger noensinne var Kreftforeningens i 1997, da det kom inn 177 millioner kroner. Det var imidlertid da regnskapene ble avsluttet i mars, et halvt år etter TV-sendingen.

Mandag ettermiddag hadde Astrid Johansen og årets hjelpeaksjon 145.390.162 kroner på konto. Dette gir et gjennomsnitt på 31,76 per person i landet.

Sogn og Fjordane er som vanlig på fylkestoppen. Der har hver innbygger i snitt gitt kr 36,33 til TV-aksjonen.

Fedje kommune i Hordaland kom med sine 206,87 kroner per innbygger på topp på listen over gavmilde norske kommuner.

Sogn og Fjordane lå med sine 28,4 kroner per innbygger på topp på listen over gavmilde fylker, viser tv-aksjonens egne tall.

I Hordaland var det kommet inn 8,7 millioner kroner, ifølge opptellingen og innrapporteringen til Sparebanken Vest i Bergen søndag kveld. Det er en nedgang på 9,5 prosent i forhold til i fjor.

— Jeg er kjempefornøyd med resultatet i Hordaland, sier kampanjeleder i fylket, Mona Helen Tveit, til Bergens Tidende. Hordaland ligger godt an i forhold til andre fylker og Bergen i forhold til andre større byer. På landsbasis er det i år en nedgang på 10 prosent i forhold til i fjor, og i Hordaland ligger vi dermed litt bedre an, sier Mona Helen Tveit.

Hun mener at det fine været i Hordaland søndag førte til nedgangen i forhold til i fjor.

— Bøssebærerne forteller at de kom til mange tomme hus, men at de som var hjemme var veldige positive til å gi til aksjonen.

Givergleden er bedre for Bergen og Hordaland enn tallenes tale tilsier. Både aksjonen som Bergens ordfører Herman Friele og innsamlinger på installasjonene i Nordsjøen er rapportert direkte inn til tv-aksjonen og er ikke med i tallene fra opptellingen i Sparebanken Vest. Til sammen kom det ved disse to aksjonene inn 763.000 kroner.

Rådet for psykisk helse og Kirkens Bymisjon skal bruke pengene fra søndagens tv-aksjon til å skape et varmere samfunn med plass til alle.