Voldtektsforsøket fant sted mellom klokken 23 og 23.20 mellom Sørkedalsveien og Ekraveien, omtrent 40 meter øst for Ekraveien på Bogstad i Oslo.

Gjerningsmannen beskrives som en mann i 20-årene, 170 til 180 høy med smalt og tynt ansikt, små øyne, kort hår, slank og veltrent kroppsbygning. Han hadde lyse blå bukser, muligens olabukser, hvit t-skjorte med blått på ermene, skuldre og halslinning. Han bar en blå kaps med hvit eller lys kant på bremmen. Kapsen hadde også to hvite linjer fra bremmen mot toppen av pullen. Mannen antas å være av østeuropeisk opprinnelse.

Voldtektsforsøket skjedde på en gruslagt, smal vei med høy beplantning. Mannen grep fatt i kvinnen som ble forsøkt lagt ned på bakken. Kvinnen gjorde motstand og skrek, men gjerningsmannen holdt hånden over kvinnens munn. Han mislykkes i voldtekten da han trolig ble skremt av skrikene, og løp opp Ankerveien i retning Sørkedalsveien.

Publikum som vet hvem denne mannen er, bes ta kontakt med Oslo politidistrikt.

Aldri opplevd lignende

I løpet av sommeren har det skjedd en rekke grove voldtekter i hovedstaden. Hos voldtektsmottaket ved Oslo legevakt har de registrert 29 tilfeller siden 1. juli. Fem av disse er kvinner som er blitt overfalt og voldtatt.

– I forhold til i fjor sommer er dette en fordobling fra fire-fem voldtekter i uka til omtrent ni, sier direktør for Legevakten Endre Sandvik til Aftenposten.

Politiet ser ingen sammenheng mellom sakene.

– Det er oppsiktsvekkende å se så mange grove overfall og voldtekter i løpet av så kort tid. Jeg har ikke opplevd lignende i løpet av de fem årene jeg har jobbet her, sier politiførstebetjent Randi Bones ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

I forrige uke gikk politiet ut og oppfordret kvinner i Oslo-området til å gå sammen med noen nattetid og ha mobiltelefonen tilgjengelig.

Ber jenter passe seg

DIXI Ressurssenter for voldtatte ber nå jenter om å passe seg.

– Vi må være realistiske. Mange voldtekter har gjort sommer-Oslo utrygg, sier Brit Opjordsmoen til Aftenposten. Hun er fungerende leder for DIXI Ressurssenter for voldtatte – en stiftelse som finansieres av Oslo kommune og staten.

Hun mener at kvinnene må ta ansvar for å unngå å bli voldtatt.

– Ideelt sett kan alle være enige i at jenter bør kunne ferdes fritt overalt uten å ta forholdsregler, men vi må være realistiske, samfunnet er ikke slik, sier Opjordsmoen.

Hennes råd til kvinner er å unngå piratdrosjer, og toaletter i skumle strøk, og å passe på når de setter fra seg en drink at ingen putter noe i den.