Det opplyste Hatlo på en pressekonferanse på Politihuset på Grønland i Oslo tirsdag ettermiddag.

— Vi har mottatt en lydlogg fra Søndre Buskerud politidistrikt der vi har en samtale, trolig fra siktede. Den samtalen er kjent fra tidligere og var tett opp til pågripelsen. Jeg er gjort kjent med at det trolig er andre samtaler også, sier Hatlo.

Vil ha lydlogger

Han forteller nå at Oslo-politiet har bedt om å få inn andre lydlogger, også den fra Nordre Buskerud politidistrikt. Ifølge VG ringte Breivik til operasjonssentralen på Hønefoss klokka 17.59 den 22. juli og ba om å bli satt over til Delta-styrken for å overgi seg. Det ble han ikke. Først 28 minutter senere ble han pågrepet.

Overfor NTB kan ikke Hatlo si noe om hvorfor det har tatt så lang tid å få lydloggen oversendt fra Nordre Buskerud politidistrikt.

— Vi besitter ikke disse nå. Dette er et arbeid som tar ganske lang tid, sier politiadvokaten.

Han legger til at både Breiviks forsvarer og bistandsadvokater vil kunne få innsyn i dette materialet på et senere tidspunkt.

Vil ha ny isolasjon

Fredag skal Oslo tingrett ta stilling til videre fengsling av Breivik. For politiet er hovedtema mer isolasjon.

— Vi kommer til å be om fire uker ytterligere isolasjon. Vi har sendt begjæring i dag om at rettsmøtet går for lukkede dører. Vi ber også om at det avsies en kjennelse før fredag. Begrunnelsen ligger i hensynet til etterforskningen. Vi er redd for bevisforspillelsesfaren, sier Hatlo.

Han forteller at han har vært i kontakt med forsvarer Geir Lippestad om dette kan gå som kontorforretning.

— Men dette er ennå ikke avklart. Alt tyder på at siktede ønsker å møte i retten, sier politiadvokaten.

Medvirkere tema

Hatlo forteller dessuten at det ikke er gjennomført noen avhør av Breivik etter den åtte timer lange befaringen og gjennomgangen på Utøya lørdag. Nye avhør skal fortsette fortløpende, men politiet ønsker av hensyn til sikkerheten ikke å si noe om tid og sted.

— Tema for avhørene framover er knyttet opp mot eventuelle medvirkere, sier Christian Hatlo.

Han forteller at det ikke er aktuelt å ha nye avhør av Breivik på Utøya. Det er heller ikke aktuelt å ta ham med til Regjeringskvartalet. (©NTB)