Det kommer ikke som et sjokk på noen at det koster å bo i Oslo. Prissammenligningsfirmaet Pricerunner har også funnet ut at det er dyrt i den norske hovedstaden. I 32 storbyer verden over har firmaet sammenlignet 25 ulike produkter som kaffe, bensin, bøker og mobiltelefoner.

Så følger Stockholm

— Produktene som er dyrere i Oslo enn i mange andre storbyer er melk, Coca-Cola, bussbilletter og en Big Mac, sier Pricerunners øverste sjef i Danmark, Martin Andersen, til NTB.

Oslo er over 40 prosent dyrere enn gjennomsnittet. Til sammenligning finner vi den brasilianske storbyen São Paulo på plassen bak oss på listen - den er «bare» 20 prosent dyrere enn gjennomsnittet. Så følger Stockholm, Sydney og København.

Billig i Polen

— Vi mener det er viktig at reisende får vite mer enn bare hvor mye et hotellrom koster. Prisene på dagligvarer er også viktig, sier Andersen.

I andre enden av skalaen ligger den indiske byen Mumbai, som er 30 prosent billigere enn gjennomsnittet, og den thailandske hovedstaden Bangkok som er 25 prosent billigere.

Om du skal reise billigst mulig i Europa, er Warszawa byen å dra til. Polens hovedstad er 20 prosent billigere enn gjennomsnittet. (©NTB)