— Det er foreløpig ikke funnet noe mistenkelig. Politiet kommer til å undersøke bussen noen minutter til, hvis ikke vi finner noe mer da vil det åpnes for trafikk igjen, sier innsatsleder Tore Barstad fra Oslo politiet på en pressekonferanse like før klokken 10 onsdag.

All bagasjen undersøkt

Kun politi igjen på Oslo S.
Scanpix

En mann igjen en mørkeblå koffert i midtgangen i en av bussene som erstatter tog i ombyggingsperioden på Oslo S like etter klokken 7.30 onsdag morgen. Politiet undersøkte stedet med bombehunder, og undersøkte senere også all bagasjen til passasjerene på bussen.Bussjåføren i den aktuelle bussen Jack Vådahl, hadde nettopp hjulpet passasjerene sine med å laste bagasjen deres inn i bussen, da en mann kledd i mørke klær og et hvit hodeplagg satte fra seg en mørkeblå koffert. Vådahl ser deretter at han tar opp mobiltelefonen sin, og går i bestemt hurtig tempo ut av bussen og opp på stasjonen.

Passasjer reagerte

— En amerikansk passasjer spurte om dette ikke var mistenkelig. Jeg var enig i det, og varslet NSB personalet. De ba folk forlate bussen, og det ble satt i gang en rolig evakuering, sier Vådahl til NTB.

Det var mellom 15 og 20 personer på bussen. NSB varslet politiet 7.40 onsdag. De ber de reisende om å være tålmodige.

Også parkeringen ved sjøsiden av Oslo S er stengt.
Scanpix

— Ingen panikk

BTs journalist på stedet rapporterer om rolig stemning.

— Det er ingen tilløp til panikk her, men alle er bedt om å forlate området, melder Ragnhild Stenvaagnes.

Politiets bombegruppe søker nå gjennom Oslo S. Brann og ambulanse er på stedet.