Orkla fikk et resultat før skatt på 3,1 milliarder kroner andre kvartal, som er rundt 1 milliard mer enn i samme periode i fjor.

Det gode resultatet skyldes veksten i REC (Renewable Energy Corporation). Selskapet er likevel ikke fornøyd med resultatene fra Orkla Foods, og setter i gang en snuoperasjon.

Skumpet på børsen

Orkla slet kraftig på Oslo Børs torsdag. Selskapet var i 14-tiden vel 13 milliarder mindre verdt enn ved åpningen.

Da Oslo Børs stengte onsdag ettermiddag, var selskapet verdt 114,8 milliarder kroner, etter en kursstigning på 5,5 prosent. Etter at resultatene for andre kvartal ble lagt fram torsdag, gikk det rett nedover. Selskapet var i 14-tiden rundt 13 milliarder mindre verdt enn ved børsåpningen.

Orkla-kursen var ved middagstid sunket med over 11 prosent, og det var omsatt aksjer i selskapet for over 2 milliarder kroner. Pressetalsmann for Oslo Børs, Tor Arne Olsen, sier en så kraftig nedgang er sjelden for et så stort selskap som Orkla.

Totalt sett godt

– Totalt sett presterte konsernet et godt resultat i andre kvartal, og de fleste områdene viser fremgang. Samtidig er vi denne gangen ikke fornøyd med resultatene i Orkla Foods. Omfattende programmer er iverksatt, og ambisjonen er gjennom 2008 å komme tilbake til den lønnsomheten selskapet historisk har hatt, sier konsernsjef Dag J. Opedal.

Orkla hadde et driftsresultat på 1,1 milliarder kroner, det er noe bedre enn på samme periode i fjor da driftsresultatet var på 990 millioner kroner. Også driftsinntektene øker i Orkla. Andre kvartal omsatte selskapet for over 14 milliarder kroner, om lag 1 milliard mer enn i samme periode i 2006.