KJETIL OLSEN

39 år gamle Schumann har tidligere forklart at han solgte kameraovervåkningsutstyr til Toska. Sistnevnte nektet derimot å si noe om dette i Stavanger tingrett.

Toska bekreftet imidlertid at han var ved og i leiligheten Schumann leide i Stavanger før NOKAS-ranet i april i fjor.

— Jeg var der en tre-fire ganger, sa Toska.

— Hva gjorde du der, ville statsadvokat Tor Christian Carlsen vite.

— Jeg ønsker ikke å forklare meg i detalj om dette, sa Toska - som likevel opplyste at han både har vært inne i Schumanns leilighet, og at han har oppsøkt Schumann uten at sistnevnte var hjemme.

— Hva ville du med Schumann?

— Jeg ønsker ikke å forklare meg om det, svarte Toska - som så mange ganger før under forklaringen.

Toska satte seg deretter på bakbena, og nektet å svare på spørsmål både om Schumann og sin gode venn og medtiltalte Metkel Betew.

Sistnevnte hevder å ha vært på besøk hos Schumann på Roaldsøy i Stavanger sammen med Toska.

Det eneste Toska deretter ville bekrefte, var at han og Schumann har vært sammen i dekkleiligheten i Nedre Dalgate i Stavanger.

— Hva skulle Schumann der, ville Carlsen vite.

— Det ønsker jeg ikke å forklare meg om, svarte Toska - som heller ikke ville bekrefte det som har kommet frem i Stavanger tingrett tidligere; nemlig at Schumann ble observert med et AG-3-gevær i Nedre Dalgate, og at Toska også var til stede på dette tidspunktet.

Toska hevder at han møtte Schumann for første gang i Stavanger i fjor vinter. Dette fikk dommer Helge Bjørnestad til å spørre:

— Er det ikke litt ulogisk at du tar med deg en person du nettopp har truffet, til Nedre Dalgate?

— Jeg stolte i alle fall nok på ham, sa Toska, som gjentok at han ikke hadde sett Schumann før han flyttet til Stavanger-området.