Ordførerne frykter at regjeringens forslag til omlegging av rederiskatten vil true 100.000 arbeidsplasser langs Vestlandskysten.

Ordføreren Arnulf Goksøyr i Herøy kommune leder delegasjonen som skal overlevere protestoppropet til stortingspolitikerne fra Vestlandet. Han sier Herøy er en av de kommune som vil bli rammet hardest av regjeringens forslag til rederiskatt:

– Det er viktig for oss å synliggjøre at rederiskatten vil svekke rederienes egenkapital og gjøre dem mer oppkjøpstruet. Dette vil igjen føre til at arbeidsplasser knyttet til rederiene på land, blir truet, sier ordføreren til NTB.

I begynnelsen av september annonserte regjeringen at rederne må betale tilbake to tredeler av en skattegjeld på anslagsvis 21 milliarder kroner. Nyheten falt ikke i god jord blant rederne.

Norges Rederiforbund har sagt at de håper regjeringen vil ombestemme seg, men finansministeren Kristin Halvorsen (SV) sier regjeringens beslutning ligger fast og at den blir lagt fram i statsbudsjettet 5. oktober.