Med stortingsrepresentant Rita Tveiten (A) og Unge Høyres nestleder Amund Drønen Ringdal som vertskap presenterte kamporganisasjonen seg i Bergen tirsdag. Som to av frontfigurene kunne de lokke med et imponerende nettverk av ordførere som har svingt fra nei til ja, samtidig som de lokket presse— og kringkastingsfolk med grillet tørrfisk for anledningen.

Det er i de tunge og toneangivende fiskerimiljøene holdningen til EU fortsatt er mest negativ, og derfor har den nye kamporganisasjonen bestemt seg for å satse sterkt på informasjon og påvirkning ved å bygge opp celler med sentrale ja-folk i hver eneste kystkommune.

Hittil har «Kysten inn i EU» skaffet nesten 2 mill. kroner fra NHO og andre næringslivsorganisasjoner for å finansiere arbeidet. Med hovedbase i Tromsø er det først og fremst i Nord-Norge slaget vil stå. Men sørover like til Bømlo har ordførere meldt seg til tjeneste som perler på snor.

Generalsekretær Geir Ove Ystmark måtte imidlertid medgi overfor Bergens Tidende at det er en partipolitisk slagside. De aller fleste ordførerne tilhører enten Høyre eller Arbeiderpartiet.

Her sør finner vi for eksempel Erling Walderhaug (H) fra Fedje, Solbjørg Åmdal Sandvik (H) fra Meland, Albrigt Sangolt (H) fra Sund, Agnar Aarskog (A) fra Fitjar, Magne Rommetveit (A) fra Stord og Inge Reidar Kallevåg (H) fra Bømlo.

— Men dette akter vi å rette på, for vi er absolutt i oppbyggingsfasen, sa Ystmark som for øvrig selv er sentralstyremedlem i Venstre.