— For Per Orderud har det neppe noen positiv innvirkning på nattesøvnen at det ikke blir noen kjennelse før torsdag. Men han er glad juryen tar seg den tiden den trenger, og gjør grundig arbeid, sier advokat Cato Schiøtz.

Schiøtz sier at det er sjelden at en jury tar natten i bruk for å avgjøre skyldspørsmålet i en sak, men legger samtidig til at han er svært fornøyd med at juryen tar seg den tiden den trenger.

Tyder på uenighet

Forsvareren til Lars Grønnerød, Steinar Wiik Sørvik, tror at juryen har prøvestemt over skyldspørsmålet og vært uenige, og derfor trenger mer tid før de kommer med kjennelsen.

— At de ikke blir ferdige i dag, tolker jeg som om de har hatt en prøveavstemning og oppdaget en uoverensstemmelse, og vil klare opp i dette, sier Wiik Sørvik til NTB.

Selv mener han det er bra at juryen bruker den tiden de trenger.

— De skal svare på mange spørsmål, og jeg hadde regnet med at de ville bruke mange timer. De skal ikke presses til å ta en rask avgjørelse, sier advokaten.

Slipper å vente

Aktor Jørn Sigurd Maurud er fornøyd med at Orderud-juryen tidlig onsdag ettermiddag ga beskjed om at de ikke kom til å komme med noen kjennelse i trippeldrapssaken før dagen etter.

— Helt greit at vi får beskjed fra juryen såpass tidlig om at de ikke blir ferdige i løpet av onsdag, så slipper vi å kaste bort tid på å sitte å vente, sier statsadvokat Jørn Sigurd Maurud til NTB.

— At juryen trenger mer enn denne ene dagen, sier sitt om saken. Det er et betydelig materiale de skal gjennom. Og det skulle bare mangle at de tar den tiden de trenger, sier han.

— Juryen vil ta for seg alt bevismaterialet, og det er en enorm mengde. Og de må ta for seg hver og en av de fire tiltalte, hver for seg. Jeg vil ikke utlede noe om utfallet på bakgrunn av dette her, sier Maurud, før han likevel fortsetter å tenke høyt:

— I mindre saker er det jo gjerne slik at en rask kjennelse fra juryen er til aktoratets fordel. Tipper det over 2-3 timer, taler det gjerne til tiltaltes fordel, mens det ofte snur igjen dersom det tar enda lengre tid. Men det er som sagt i mindre saker som går over to, tre dager, sier statsadvokat Maurud.

(NTB)