Et av temaene for sendingen var forsker Jarle Synnevågs utspill mot islam og muslimer. Også BT fikk telefoner fra tv-seere som var opprørte over måten Knut Olsen ledet programmet på. En av dem BT snakket med var tidligere rikspolitiker Hans Olav Tungesvik fra Kristelig Folkeparti.

— Gikk fra konseptene

— I NRK har jeg aldri tidligere sett eksempel på slik sviktende evne til balanse og nøytralitet hos en programleder. Programleder Knut Olsen fikk fra konseptene. Han tok parti, og drev ren sjikane av intervjuobjektet, sier Hans Olav Tungesvik.

Tungesvik tar avstand fra synspunktene til Jarle Synnevåg.

— Synspunktene hans er ekstreme. Men han har likevel krav på å bli behandlet på en høflig måte. I dette programmet fikk han ikke fullføre noe. Programledelsen var langt utenfor det en kan forvente av en statsinstitusjon som NRK. Synnevåg selv opptrådte jo på en rolig og balansert måte, sier Tungesvik.

Mer sympati

En annen innringer var helt enig med Tungesvik. Innringeren mente at Synnevåg muligens ville få mer sympati nettopp på grunn av behandlingen han fikk av programleder Olsen.

— Journalistikken var helt på trynet, mente innringeren.

Ved sentralbordet i NRK får BT opplyst at det har vært svært stor pågang av iltre tv-seere. Fram til klokken ti i går kveld ble alle henvist til NRKs eget publikumsservicekontor.

Kritikk på internett

Også på NRKs internettsider, der seerne blir invitert til å komme med sine kommentarer til debatten, vrimler det av kritikk mot programleder Knut Olsen. Her en noen eksempler: "La intervju- objektet få svare da, Olsen. Det er ikke du som står i fokus."

"DETTE ER IKKE ET INTERVJU, DETTE ER ET PERSONLIG ANGREP PÅ SYNNEVÅG! STOPP DEN INTERVJUEREN!"

"Slutt å kjefte på intervjuobjektene dine. La de komme til poenget før du avbryter. Du er partisk og en dårlig reporter."

"Elendig jobb av Olsen som bare er ute etter å ta Synnevåg. La mannen få nyansere sine uttalelser og holdninger. Her stigmatiseres det. Elendig NRK!"

"Nå må du roe deg litt ned, Knut. Vel er jeg enig med deg, men dette blir for ensidig og subjektivt. Dette er offentlig utskjelling, ikke intervju..."

Til slutt er det iallfall en som er positiv til programmet. Han skriver følgende:

"Hvorfor mener han dette? Han må ha møtt en muslim som fornærmet ham. Bra program, Knut."

BT prøvde å få fatt på Knut Olsen etter sendingen i går, men lyktes ikke.

Jarle Synnevåg ble mandag politianmeldt av Ressurssenteret for Pakistanske Barn på grunn av sine utfall mot islam.

Synnevåg var en av Forsvarets fremste eksperter på elektronisk krigføring inntil han sa opp jobben sin.