— Det er ikke kommet fram noen oppsiktsvekkende opplysninger i avhørene, men heller ingen ting som gjør at mistanken mot 42-åringen er svekket. Vi opprettholder siktelsen mot ham, opplyser politiinspektør Ernst K. Rossebø i Stavanger politidistrikt til NTB.

Drapssiktet

42-åringen ble fredag siktet for forsettlig drap på Taher Hamidi. Han er selv kurder og var venn av avdøde.

Mannen kom i vitneavhør med opplysninger som ikke stemte med andre vitneforklaringer og politiets taktiske etterforskning. Dette ga politiet grunn til å tro at det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha drept eller medvirket til drapet på drosjesjåføren.

Ytterlige avhør ble foretatt av den drapssiktede fra klokka 15 til klokka 21 lørdag, og avhørene startet igjen søndag klokka 15. Hans advokat Atle Helljesen er til stede under avhørene.

Politiet har også foretatt en rekke andre vitneavhør i saken i løpet av helgen.

Nekter straffskyld

Den siktede nekter straffskyld og skal være ved godt mot selv om siktelsen går hardt inn på ham, ifølge advokat Helljesen.

— Han opprettholder overfor meg det han har sagt hele tiden, at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Atle Helljesen.

Mannen fremstilles mandag klokka 12 for varetektsfengsling ved Stavanger forhørsrett. Politiet vil legge ned påstand om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud.

Den drapssiktede 42-åringen er ikke tidligere straffet i Norge.

Siktedes bil

Politiet har tatt beslag i siktedes bil, en rød Suzuki Baleno personbil. De ber nå personer som har observert bilen i Forus-området i Stavanger lørdag kveld eller natt til søndag i forrige uke, om å ta kontakt.

Også siktedes bopel er ransaket, uten at politiet så langt har gjort noen spesielle funn.

— Vi har heller ikke funnet drapsvåpenet, opplyser Rossebø.

(NTB>