Det viser en meningsmåling Norfakta har gjort for Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Aftenposten.

I går ble 22. juli-kommisjonens rapport offentliggjort. Den inneholder knusende kritikk av både embetsverk, politiske myndigheter og politiets. Statsminister Jens Stoltenberg uttalte i går at han hadde det øverste ansvaret. I dag får han svar på tiltale fra det norske folk.

Burde trekke seg

Undersøkelsen viser at Stoltenbergs tillit er svekket. 32 prosent av de spurte sier at de har svekket tillit til statsministeren etter offentliggjøringen av kommisjonens rapport. 54 prosent sier tilliten er uendret, mens syv prosent sier tilliten har økt.

Blant Høyre— og Frp-velgerne er det flere som sier at tilliten er svekket enn at tilliten er uendret. Blant dem som stemmer rød-grønt er situasjonen motsatt. I eget parti opplever Stoltenberg svekket tillit fra 14 prosent og uendret tillit fra 66 prosent.

I undersøkelsen som er tatt opp i dag, blir også befolkningen spurt om de mener statsminister Jens Stoltenberg bør bli sittende eller gå av som statsminister som en følge av kritikken fra 22. juli-kommisjonen.

Her svarer 69 prosent at statsministeren bør bli sittende, mens 19 prosent svarer han bør gå av.

Rød-grønn tillit

Kun blant Frp-velgerne er det et knapt flertall som mener Stoltenberg bør gå av. Blant Høyre-velgerne mener 59 prosent at han bør bli sittende, mens 31 prosent mener han bør gå av.

Statsministeren ble under gårsdagens pressekonferanse spurt om han ville gå av som følge av den massive kritikken. Stoltenberg uttalte at han ville ta ansvar ved å bidra til å iverksette de tiltakene kommisjonen foreslår.

Meningsmålingen ble tatt opp i dag. 682 personer ble spurt.