Spillindustrien har større omsetning enn filmindustrien. Dette tar Høgskolen i Hedmark på alvor, og tilbyr et nytt studium.

I Sverige er det allerede mulig å ta en Bachelorutdannelse i interaktive medier ved høyskolen på Gotland. På samme måte som Svenska Spill samarbeider med høyskolen om dette studiet, vil Norsk Tipping støtte den nye utdannelsen på Hamar.

Støtte fra Norsk Tipping

-Jeg synes dette er veldig spennende. Det er første gang vi samarbeider med næringslivet på denne måten, sier rektor ved Høgskolen i Hedmark, Arne Amlien, til NTB. Industri

Amlien håper å kunne tilby det nye studiet allerede høsten 2003. Studenter som søker den treårige utdannelsen, vil få kompetanse til å arbeide innen digitale medier og i opplevelsesindustrien.

-Vi tar på alvor den raske utviklingen innen opplevelsesindustrien, kommenterer høyskolerektoren. Interactive Institute i Sverige har fått i oppdrag å gjennomføre utredningen av det nye, norske studiet.

Norsk Tipping bidrar med inntil 150.000 kroner til utvikling av studiet. Administrerende direktør Reidar Nordby ønsker at dette kan bli en møteplass for medie-tele og databedrifter.

— Dette forskningsstudioet blir tilgjengelig også for andre selskaper, fordi tippeselskapet vil ha fart på norsk opplevelses- og spillindustri generelt, og ikke bare generere egen vekst, sier Nordby.

Lek og lær

Høgskolen i Hedmark regner med å ta imot 20 studenter neste høst. Rektor Amlien vil benytte seg av mye av den kompetansen som høyskolen allerede har. -Vi kommer til å benytte oss av informasjons- og kommunikasjonsstudier, lærerutdanning med nødvendig pedagogikk og IT-studier. Vi vil også legge inn drama, design og musikk, sier Amlien.

Moderne opplevelsesproduksjon bygger på et prinsipp om "lek og lær". Erfaringene fra Sverige viser at en slik utdannelse må være svært sammensatt.

— Vi vil fortsette vårt samarbeide med Sverige, sier rektor Arne Amlien. Administrerende direktør ved Interactive Institute, Kenneth Olausson, mener studiet kan være nyttig på mange måter.

-Forskere som har satset på dette konseptet i Sverige er blitt millionærer, opplyser Olausson.

(NTB)