Berg, som har innrømmet å ha detonert bomben som raserte hovedkvarteret til Bandidos i Drammen, sammenliknet konflikten med forholdene i Nord-Irland.

Berg tilhørte et motorsykkelklubb på Hamar med tilknytning til Hells Angels. Klubbhuset deres ble utsatt for et attentatforsøk i 1996, og trusselen mot klubben og miljøet gjorde Berg svært sliten. Samtidig ønsket han å gjøre noe for å få slutt på denne tilstanden, så da han fikk beskjed om å utføre attentat mot hovedkvarteret til Bandidos i Drammen, var han innstilt på det, forklarte han.

Etter attentatet i Drammen der en tilfeldig forbipasserende person omkom, ble det inngått en fredsavtale mellom Bandidos og Hells Angels.

-Det er for ille at livet til en uskyldig måtte går med før det ble oppnådd fred, fortalte Berg.

Etter attentatet ble Berg syk. Han greide ikke å fungere verken som familiefar eller ute i samfunnet uten at han forsto hvorfor.

Da politiet i 2001 begynte å rette oppmerksomheten mot ham, ble presset så stort at han tilstod attentatet. Tilståelsen fungerte som en debrifing, forklarte Berg som har flere opphold i Libanon og Bosnia som FN-soldat bak seg.

(NTB)