Drosjesjåfør og leder av fylkesforeningen i Oppland, Vidar Gullheim, oppfordrer Taxi-Norge til å streike etter skattesnusket blant taxisjåfører i Oslo.

Drosjesjåfør og fylkesforeningsleder Vidar Gullheim mener taxijukset går ut over hele næringen, og oppfordrer til streik.

– Vi burde gått ut og krevd erstatning. Vi får ikke løst noe før politikerne forstår og handler, og får endret på forskrifter og lover. De jobber altfor langsomt. Det virker nesten ikke som om de bryr seg. Derfor vil jeg oppfordre næringa til en skikkelig generalstreik, sier Gullheim til ringblad.no.

Han er dypt frustrert over den negative oppmerksomheten som drosjenæringen har fått etter drosjejuks og rettssaker i Oslo.

– Vi har store problemer med å få tak i nok sjåfører. Nettopp fordi folk ikke ønsker å bli mobbet i yrket. Vi opplever at folk spør oss om vi skal ha svart betaling og at folk går ut i hovedstadsaviser og sier at alle har mulighet til å trikse med taksameteret. Det går ut over 20.000 drosjesjåfører og eiere når 2.000 driver med juks, sier Gullheim.

Han mener et såkalt TDS-system, som er et taksameter det ikke går an å trikse med, burde være obligatorisk for alle drosjer i Norge.

Nå tar han kontakt med Norges Taxiforbund og håper alle fylkesledere vil oppfordre sine medlemmer til en godt planlagt og varslet generalstreik.