— Det må være et viktig signal også overfor Storbritannia når det første en ny norsk miljøvernminister tar tak i, er å intensivere kampen mot de radioaktive utslippene fra Sellafield, sier administrerende direktør i Norske Fiskeoppdretteres Forening (NFF), Trond Davidsen i en pressemelding.

— Dersom Børge Brende og den norske stat går til sak mot Storbritannia har de hele havbruks-Norge i ryggen, sier Davidsen.

Fiskeoppdretternes Forening har tidligere støttet miljøstiftelsen Bellona i kravet om at den norske regjeringa bør gå til rettssak mot Storbritannia og eieren av Sellafield-anlegget.

— NFF har tidligere kontaktet statsminister Tony Blair om saken og fått svar som ikke bærer bud om snarlig stopp i utslippene. Så nå setter vi vår lit til den nye miljøvernministeren, sier Davidsen.

Norske Fiskeoppdretteres Forening har kontaktet politikere både i Norge og utlandet for å få slutt på utslippene. – Ingen skal være i tvil om at norsk havbruksnæring er opptatt av oppvekstmiljøet for fisken langs kysten. Det er tydelig at dette engasjementet brer seg, og vi skal absolutt gjøre vårt for å sørge for at denne saken ikke får hvile, sier Davidsen.