Mannen, en 29 år gammel mann som er hjemmehørende i Skien, ringte like etter klokken 15.30 til politiet i Telemark og fortalte at en person hadde havnet i vannet ved Skotfoss bruk, et industriområde like vest for Skien. Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut. Dessuten ble dykkere fra Røde Kors og et redningshelikopter satt inn i letingen etter mannen.

– Vi har kommet fram til rett person. Han har erkjent de faktiske forholdene og vil måtte svare for dette. Det ligger selvfølgelig i kortene at han får et betydelig erstatningsansvar. Kravet blir nok høyt, men hvor høyt er umulig å spekulere i, sier operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB.

Stoppet vannføring

– Vi har ikke fått avhørt ham ennå, men gjør det trolig sent søndag kveld. Hvorfor vedkommende gjorde dette er et veldig godt spørsmål, sier Ramslien som forteller at vannføringen ved en kraftstasjon i området ble stoppet mens letingen pågikk for å sørge for optimale arbeidsforhold for dykkerne.

Den omfattende og kostbare leteaksjonen pågikk i flere timer, men etter hvert skjønte politiet at noe ikke stemte.

– Vedkommende som ringte inn meldingen var ikke å treffe på stedet. Han var heller ikke tilgjengelig på telefonnummeret han hadde oppgitt. Vi ringte opp nummeret og havnet på Møre, sier operasjonsleder Ramslien.

Dermed var det klart at politiet sto overfor en person som hadde oppgitt falske opplysninger.

Nedprioritert

Hvordan politiet til slutt klarte å spore opp 29-åringen er ikke kjent. Den omfattende redningsaksjonen førte uansett til at andre saker ble nedprioritert søndag ettermiddag og kveld. Store ressurser ble bundet opp, sier Ramslien.

– Dette er egentlig helt utrolig. Dette er saker vi prioriterer høyt og derfor ble alle de andre meldingene vi fikk inn satt på vent, sier operasjonslederen.