Vektere meldte klokken 14.25 fra til politiet at de hadde funnet en mistenkelig pakke på taket av Operaen i Bjørvika i Oslo, melder Aftenposten.no.

Oslopolitiets bombegruppe ble kalt ut til stedet og operaen ble delvis evakuert, men etter to timer kunne politiet slå fast at pakken var ufarlig.

To smell

— Det var vekterne på Operaenvar de som meldte om det. Omstendighetene rundt dette gjorde at vi valgte åundersøke det nærmere. Vi har hatt bombegruppen her og det viste seg at pakken var ufarlig, sier innsatsleder Lise Dunham.

Hun vil ikke si noe om hva hun legger i «omstendighetene», hva slags pakke det var og hva som eventuelt lå i den.

Mens bombegruppen jobbet kom det to smell fra Operataket. Etter det Aftenposten.no forstår stammet disse fra bombegruppens robot, som skjøt mot den mistenkelige pakken. Men hvordan bombegruppen arbeider vil ikke Dunham kommentere.

Blar i overvåkingsbilder

— Det var rett og slett bombegruppen som fulgte sine rutiner. De gjorde det de pleide for å sjekk om det var en farlig eller ufarlig gjenstand, sier hun.

Dunham vil ikke si noe om hva som eventuelt var i pakken. Politiet vil oppretter sak og undersøker hva som har skjedd. De vil blant gå igjennom overvåkingsbilder.

— Hvis dette er gjort for å skape frykt er det klart at det kan komme straffereaksjoner, sier Dunham.