Det har en venninne av den etterlyste kvinnen forklart til politiet. Venninnen skal ifølge VG også ha forklart til politiet at foreldrene til 26-åringen forsøkte å overtale henne til å gifte seg med en mann i Pakistan. Dette ønsket hun bestemt ikke.

Venninner av den forsvunnede 26-åringen har også forklart politiet at kvinnen skal ha hatt en hemmelig kjæreste i Norge. Vedkommende er avhørt av politiet.

Ifølge Dagbladet hører kjæresten til i et «belastet Oslo-miljø». Forholdet skal ha vært kjent for kvinnens storesøster, men altså ikke for foreldrene.

Svært redd

Kvinnen ringte selv til politiet onsdag morgen. Hun forklarte at hun var blitt tvunget ned i bagasjerommet på en mørk bil, trolig en sedan, og framsto for politiet som svært redd. De fester stor lit til hennes forklaring.

Lørdag meldte en kvinne seg og forklarte at hun trolig hadde sett opptakten til bortføringen. Likevel leter politiet i blinde.

— Så langt har vi ikke kommet nærmere en løsning på hvor kvinnen er, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Siktet

En 28 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha betalt noen for å bortføre kvinnen.

Han ble varetektsfengslet før helgen, blant annet fordi politiet fant en svært spesiell handleliste hjemme hos ham. Han hadde notert blant annet teip, håndjern og hette. Ifølge Dagbladet har 28-åringen forklart at utstyret skulle brukes i sexlek med en prostituert kvinne.

Tingretten skriver i fengslingskjennelsen at «selv om hennes kontakt med politiet trekker i retning av at det foreligger en kidnapping, er dette likevel ikke gitt», skriver VG.