SVEINUNG BENDIKSEN

Stavanger

— Sikkerheten til politifolk handler vel så mye om antall personer som om sikkerhetsutstyr. Det er en sikkerhet at man kan sette inn et større antall politifolk i en akutt situasjon, sier Arne Johannessen til Bergens Tidende.

Våpen i bilene

Han ønsker ikke å kommentere tragedien som rammet en politimann og politiet i Rogaland i går. Men han har generelle synspunkter på tiltak som kan gjøre politifolk mindre utsatt i farlige situasjoner.

Han ønsker at politiet får en generell tillatelse til å ha våpen i alle biler. Han ønsker at hver tjenestemann og kvinne har sitt personlige tohåndsvåpen, det vil si automatvåpen med moderne sikte. Han ønsker et samband som ikke kan avlyttes av utenforstående og at det opprettes et eget nødsamband der politi, ambulansepersonell og brannvesen kan snakke sammen.

I farlige situasjoner

— Alt dette er tiltak som vil sikre politifolk i skarpe situasjoner. Det nytter for eksempel ikke for politifolk å møte kriminelle med pistol. Vi ser at kriminelle har automatgeværer eller maskinpistoler, og det må også politiet kunne utstyre seg med, sier han.

Han sier at det ikke er nødvendig at alle politibiler er skuddsikre.

— Men vi vil at noen av bilene skal være det. Slik at man bruke disse i spesielt farlige situasjoner, der de kriminell er bevæpnet, sier Arne Johannessen.

Stavanger Aftenblad/Bergens Tidende