Chris Froome var storfavoritt til å vinne Tour de France sammenlagt, og han har ikke skuffet. Briten ledet med over fire minutter på Romain Bardet i sammendraget etter en dramatisk etappe fredag, og lørdag kontrollerte Froome feltet sammen med sitt sterke Sky-lag.

Etappen ble vunnet av spanske Jon Izagirre, men ingen av sammenlagtfavorittene klarte å true Froome i kampen om Tour de France-seieren.

Froome leder med fire minutter og fem sekunder etter lørdagens konkurranse. Det betyr at briten i praksis har vunnet årets Tour de France selv om én etappe gjenstår av rittet.

Lettet sammenlagtvinner

– Jeg er så lettet. Jeg følte meg ganske forslått i dag, men beina var bedre enn i går. Jeg er bare veldig lettet over at jeg kom meg gjennom etappen. Det regnet mye, og det var en tøff etappe, sa Froome om seieren på TV 2s sending.

Under fredagens etappe gikk Froome i bakken i en sving like før den siste stigningen opp i fjellheimen Mont Blanc. Lørdag stilte han med bandasjert albue og kne til start.

Med dagens resultat vinner Froome for tredje gang. Han vant både i 2013 og 2015.

- Det er stort

Det gjenstår en etappe av årets Tour de France, men det er en velkjent regel at ingen skal utfordre den gule ledertrøya på den avsluttende etappen til Paris, en etappe der Alexander Kristoff er blant favorittene.

Spanske Jon Izagirre vant lørdagens etappe fra Megeve til Morzine. Jarlinson Pantano ble nummer tre, mens Vincenzo Nibali ble nummer tre. De tre syklet sammen på det siste fjellet, men Movistar-rytteren var raskest i den utfordrende utforkjøringen ned mot mål og vant 19 sekunder foran Pantano.

– Det er stort. Det var en vanskelig etappe og mange sterke ryttere. Beina responderte bra, og jeg klarte å gå helt til topps, sa Izagirre i et intervju sendt på TV 2.