Den 36 år gamle onkelen til gutten satt hele mandag i lange avhør ved politistasjonen i Ålesund.

Advokat Erling Flisnes er oppnevnt som forsvarer for onkelen som foreløpig er siktet for falsk forklaring. Flisnes deltok i avhørene mandag, som fortsatte utover ettermiddagen og kvelden.

Fengsling Politiadjutant Kjell Sigve Haugland ønsker ikke å gi opplysninger om hva som er kommet fram i disse avhørene, men sier at det er aktuelt å begjære onkelen varetektsfengslet inntil gutten er funnet. En avgjørelse om fengslingsbegjæring vil bli tatt mandag kveld, og onkelen vil i så fall bli framstilt for retten i Ålesund tirsdag.

Haugland opplyser til NTB at det i løpet av mandag ikke har lykkes dansk politi å få kontakt med gutten. Awara skal ifølge opplysninger onkelen ha gitt oppholde seg i en by i Danmark. Hvor i Danmark ønsker politiet ikke å si noe om.

Narret Etter å ha narret politiet og frivillige letemannskaper med en historie om at Awara forsvant plutselig fredag morgen da han skulle ut for å handle i butikken, endret onkelen og tanten søndag forklaring på flere punkter. Det kom fram at de egentlig ikke var guttens foreldre, men hans onkel og tante. Det kom også fram at gutten ikke var 12 år, men 14-15 år. Videre forklarte de til politiet at Awara reiste fra Larsnes for en uke siden med bussen til Oslo og videre til Danmark, og at årsaken var at han mistrivdes på Larsnes. Onkelen skal ha vært med til Oslo. Fra Oslo til Danmark skal Awara ha reist alene med toget.

— Vi kan ikke være sikre på at denne forklaringen er korrekt før vi har fått en bekreftelse fra dansk politi, sier Haugland.

Åpne spørsmål Politiet sitter igjen med en rekke ubesvarte spørsmål, blant annet omkring motivet for å lyve om guttens forsvinning. En utvikling har det likevel vært i denne saken, for søndag kveld opplyste politiet at det ikke var aktuelt å varetektsfengsle onkelen og tanten etter at de tilsynelatende hadde avgitt en fullstendig forklaring, og at gutten var i god behold i Danmark.

Mandag har dette bildet endret seg. Nå er politiet slett ikke så sikre på at gutten er i god behold, og holder egentlig alle muligheter åpne inntil de har fått kontakt med ham.

NTB