I anledning av prins Carls død flagges det på halv stang fra kongefamiliens private eiendommer fredag og på selve begravelsesdagen fram til jordpåkastelsen. Dødsfallet vil ikke få noen innvirkninger på kongefamiliens offisielle program de nærmeste dagene, opplyser informasjonsrådgiver Sven. Gj. Gjeruldsen til NTB.

Med prins Carls bortgang er den siste kongelige av hans generasjon i Skandinavia borte. Den 92 år gamle prinsen var kronprinsesse Märthas lillebror og har alltid vært et svært kjært medlem av den norske kongefamilien.

I familien gikk han under betegnelsen onkel "Mulle". Nesten hver eneste juleferie de siste årene har han tilbrakt på Kongsseteren sammen med den norske delen av familien. Han var også blant prinsesse Märtha Louises faddere da hun ble døpt i 1971, og har vært en naturlig gjest ved alle private jubileer i kongefamilien.

Sin 90-årsdag feiret prins Carl i stor stil på Grand Hotel i Oslo, der blant andre kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og Mette-Marit var blant gjestene.

80-årsdagen feiret prinsen også i Norge, på Holmenkollen Park Hotel. Den festen var det siste arrangementet kong Olav deltok i før han døde noen dager senere, den 17. januar 1991.

DØD: Sveriges prins Carl Bernadotte er død, 92 år gammel. "Onkel Mulle" som han ble kalt, var lillebroren til konprinsesse Mõrtha og dermed onkel av kong Harald. Her er han sammen med prinsesse Kristine Bernadotte under regjeringens middag på Akershus Slott fredag 24. august, 2001, i forbindelse med kronprinsparets bryllup.
FOTO: SCANPIX