— Mye tyder på at det er bilen som har kommet over i motgående kjørefelt. Bilen var på vei Kongsberg, sier operasjonsleder Olav Myrvold til Aftenposten.

Det var føreren av personbilen, en mann, som omkom i ulykken. Han var alene i bilen. Ulykken skjedde på en noe svingete veistrekning, men det skal ikke være vanskelige kjøreforhold på stedet. Bilen traff bussen tilnærmet front mot front, ifølge Myrvold.

Passasjerbussen kjørte av veien etter sammenstøtet og veltet over på siden, men ingen om bord ble alvorlig skadet.

— Når det gjelder bussen var det 55 stykker om bord. Ingen av dem er hardt skadet. Én ble kjørt til Kongsberg sykehus og to til Notodden. Resten blir fraktet med buss til Notodden, hvor de vil få oppfølging fra kommunens kriseteam, sier Myrvold.

Politiet fikk beskjed om ulykken klokken 11.30 søndag formiddag. Både luftambulanse, et Sea King redningshelikopter og flere ambulanser ble sendt til ulykkesstedet.

Sea King-helikopteret gjorde imidlertid vendereise da det ble klart at skadeomfanget ikke var så stort som først antatt, opplyser Owe Frøland i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Aftenposten.

E134 vil være stengt ved ulykkesstedet i noen timer fremover. Omkjøring går via rikvei 37.

IfølgeDrammens Tidendevar det Haukeliekspressen som kolliderte med personbilen.