Rune Christophersen

Lena Vermedal

Holgersen var sammen med en jevnaldrende mann om bord i den 24 fot lange fritidsbåten. Politi-et antar at mannen som overlevde, var fører av båten. Også han kom fra Bergensområdet.

Stor fart

Et vitne har fortalt politiet at båten kom inn på havnen på Hernar i stor fart. Båten skal nå slepes til båtbyggeren Viksund på Askøy for å sjekke om det er korrekt som den siktede har forklart, at hendlene ikke fungerte. Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.08. Luftambulansen ble sendt ut, og klokken 09.44 fikk politiet bekreftet at en av mennene var omkommet.

— Omstendighetene er noe uklare, men fritidsbåten skal ha truffet Princess'en tre ganger, sier poli-tiadvokat Jon Reidar Nilsen til Bergens Tidende. Skadene på den 24 fots store fritidsbåten var omfattende. Hele baugpartiet var knust, rekkverket på båten var revet av og ruter knust. Den 65 fot store Princess'en, som lå fortøyd til kai, fikk også store skader både utvendig og innvendig. Et koøye ble knust og skroget hadde fått flenger flere steder.

Båtfører siktet

Mannen som overlevde kollisjonen har status som siktet og satt i går i fengslig forvaring. Politiet antar at han var fører av båten. - Han var lettere skadd, og ble tatt med til en lokal lege, opplyste operasjonsleder Svein Johanne-sen ved Hordaland politidistrikt i går formiddag. Senere ble han brakt inn til avhør og blodprøvetaking hos lensmannen i Øygarden. Det bidro ikke til å avklare årsaken til ulykken. - Han benyttet seg av retten til ikke å uttale seg om saken. Det var ingen ytre tegn på at mannen var påvirket av alkohol, opplyser politiadvokat Jon Reidar Nilsen. ý Han har nå sagt seg villig til å forklare seg med advokat til stede, hos politiet i Bergen. Politiet har foreløpig ingen planer om å kalle den siktede inn til nye avhør. Advokaten hans er Per Magne Strandborg. Det var ingen om bord i Princess'en da kollisjonen skjedde, sier skadestedsleder og politibetjent Tom Paulsen fra Fjell og Sund lensmannskontor.

Store ressurser

Politiet har satt inn store ressurser for å avklare omstendighetene rundt ulykken - Fritidsbåten ble i går ettermiddag tatt opp på slipp for funksjonstesting av motor og trottler, opplyser politiadvokat Nilsen. Den 65 fot store Prinsessen er eid av Hennø-brødrene som driver lakseoppdrett både i Norge og på Shetland. Båten er en 2000-modell med fem lugarer, tre bad, flybridge og plattform. Den vakte oppsikt i oppdrettsmiljøet da den ble kjøpt som inspeksjonsfartøy for Hennø Laks. Båten har i lengre tid vært for salg, og etter det Bergens Tidende kjenner til skulle en kjøper være interessert i å se på båten allerede neste uke. Kollisjonen og skadene kunne derfor ikke kommet på et verre tidspunkt.

UNDERSØKES: Båten som søndag kolliderte med en fortøyd båt i Øygarden, skal nå slepes til båtbyggeren Viksund på Askøy for å sjekke om hendlene fungerte. FOTO: ODD MEHUS