• Mye tyder på at personbilen kom over i feil kjørefelt, opplyser politiet.

En personbil kolliderte søndag kveld med en hestetransport på riksvei 25 vest for Elverum. Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.47.

— Det kan se ut som om personbilen kom over i feil kjørefelt, sier operasjonsleder Henning Olsen i Hedmark politidistrikt til Aftenposten.no.

Døde på stedet

Den omkomne er ikke er identifisert. Han døde på stedet. Bilister har fortalt Aftenposten.no at pårørende var på ulykkesstedet. Politiet har fått samme meldinger, men kan ikke bekrefte dette.

Hestetransporten veltet etter sammenstøtet. Sjåføren ble like før klokken 23 skåret ut av bilen, og fløyet med luftambulanse til til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Sykehuset opplyser til NTB at mannen er cirka 40 år gammel og at han pådro seg alvorlige bruddskader i ulykken. Tilstanden var natt til mandag stabil.

Det var ikke andre personer i noen av bilene.

Lange køer etter ulykken

Hesten ble ifølge vitner tatt ut av bilen på «dramatisk vis». Den skal ha sett uskadet ut. Politiet opplyser at den er blitt tatt hånd om av veterinær.

Riksveien åpnet ved halv ett tiden natt til mandag. Det er mye trafikk på strekningen på denne tiden av uken, og det ble lange køer.

— Det er kø så langt man kan se, sa en bilist til Aftenposten.no. Etter ulykken så han en ambulanse kjøre sakte fra stedet. En halv time senere kom en likbil.

Det var ikke meldt om vanskelige kjøreforhold på strekningen.