Det melder Nettavisen.

– Mannskapet er gått i redningsflåtene, og er i ferd med å bli plukket opp av en annen russisk tråler, sa pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB i 17-tiden.

Hovedredningssentralen fikk inn nødmeldingen klokken 15.13. Det er usikkert hvor mange som var om bord i fartøyet, melder NRK.

Kom til unnsetning

Ifølge Hovedredningssentralen skal alle om bord ha kommet seg i redningsflåtene, men opplysningene er ikke endelig bekreftet. Tilstanden til de 19 er ikke kjent.

Ifølge Sysselmannen på Svalbard var det flere russiske trålere i området nordvest for Bjørnøya utenfor norsk territorialfarvann tirsdag ettermiddag. Det var et av disse fiskefartøyene som kom først til stedet og fikk berget det som trolig er hele besetningen. Den russiske tråleren hadde da sterk slagside, tok inn vann og var i ferd med å synke.

Sysselmannen bistår med helikopter i redningsaksjonen.

Kystvakten på vei

Kystvakten bidrar med kystvaktskipet KV Andenes, men skipet er ikke framme før tidlig onsdag morgen.

– Vi sender ut KV Andenes, men skipet har ligget i området ved Nordkappbanken og vil ikke være framme før onsdag morgen, sier assisterende operasjonsoffiser Knut Bjørkly i Kystvakten til NTB.

Et helikopter fra kystvaktskipet var på vei nordover kort tid etter at nødmeldingen ble sendt. Helikopteret var ventet å være framme i 18-tiden.