Oslopoliitiet har i morgentimene i dag gjennomført en større aksjon mot hackermiljøet i landet. Foreløpig er fem personer pågrepet i Østfold, Hedmark, Romerike og Agder politidistrikt. Ingen skal være pågrepet i Oslo.

— De som er pågrepet er siktet for grove trusler fremsatt i forbindelse med hackingvirksomhet, sier politioverbetjent Hanne Persson i Oslo politidistrikt til Aftenposten.no.

Kripos involvert

De pågrepne er alle i alderen 17-21 år. Aksjonen er koordinert av Oslo politidistrikt, men med bistand fra datakrimavdelingen i Kripos. Politiet opplyser at de ikke utelukker flere pågripelser.

— Etterforskningen er på langt nær ferdig. De pågrepne vil bli avhørt i sine respektive politidistrikt, men vi har ikke planlagt flere aksjoner umiddelbart. Men dette er en alvorlig sak som inkluderer brudd på personvernet og identitetstyveri, sier Persson.

Hackergruppen Noria angrep i helgen nettsidene til Network Norway.

— Dette dreier seg om trusler knyttet til kontinuerlig hackingvirksomhet, sier Persson.

Blant annet skal de siktende ha hacket Facebook-kontoer til flere ungdommer og lagt ut bilder og sjikanerende meldinger.

Kripos bekrefter overfor Aftenposten.no at de har bistått Oslo politidistrikt i arbeidet.

Pågrepet i Flekkefjord

Kilder tilknyttet hackermiljøet bekrefter aksjonen overfor Aftenposten.no. De pågrepne ble overrasket av politiet i 7-tiden i dag tidlig, og det ble også beslaglagt datautstyr.

Politiet i Agder bekrefter at en person er pågrepet i Flekkefjord.

— Vi har utført et bistandoppdrag på anmodning fra Oslo politidistrikt. Såvidt jeg vet er det en person som er pågrepet og det har blitt gjennomført en husransakelse i Flekkefjord, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til Aftenposten.no.