Et helikopter på vei fra en oljeplattform på britisk sokkel i Nordsjøen styrtet onsdag ettermiddag med 16 personer om bord. Ulykken er den tredje og mest alvorlige ulykken tilknyttet offshoretransporten de siste månedene.

— Jeg blir bekymret. Det er urovekkende og bekymringsfullt at vi har flere ulykker på så kort tid. Sikkerheten når det gjelder transporten til og fra jobb må være i høysetet, sier informasjonssjef Steen til NTB.

— Det er totalt uakseptabelt at det skjer ulykker til og fra jobb, understreker han.

- Trygt helikopter

Helikopteret som styrtet i Nordsjøen onsdag var av typen Super Puma. Tidligere i år måtte en nyere modell av det samme helikopteret nødlande med 18 personer om bord.

Det norske selskapet Helikopterservice benytter helikoptertypen som styrtet onsdag.

— Vi har erfaring med denne typen og det er et trygt helikopter. Man blir alltid bekymret når det er ulykker, men vi setter ingen helikoptre på bakken, sier selskapets administrerende direktør Tore Villard til NTB.

Krever samarbeid

Fagforbundet oppfordrer til et samarbeid over landegrensene for å forhindre ulykker i framtiden.

— En ulykke er en ulykke for mye. Vi må stille de strengeste krav til sikkerhet. Slik det er nå, kan det ikke fortsette. Her bør vi ha tett dialog med dem som er ansvarlige, arbeidsgivere, fagforbundene, myndighetene og de som leverer helikoptrene, sier Martin Steen.

— Vi må komme til bunns i dette. Vi har noe å jobbe med framover nå, sier han.

Helikopterservice har ni Super Puma-helikoptre i drift.

— Vi har aldri hatt ulykker med denne typen. Så vi føler oss veldig trygge på sikkerheten, sier Tore Villard.