Mannen som er siktet for å ha gått amok med øks om bord på et fly i Nordland onsdag formiddag, skal tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus.

Mannen, som er siktet etter straffelovens paragraf 148 for å ha forsøkt å forvolde en luftfartsulykke, ble onsdag ettermiddag undersøkt av lege.

— Legen konkluderte med at mannen må tvangsinnlegges på psykiatrisk sykehus, skriver Salten politidistrikt i en pressemelding.

Ifølge politiet vil mannen bli overført til sykehuset i løpet av onsdag kveld, dermed er det tvilsomt om han blir avhørt før fengslingsmøtet tirsdag.

Den 34 år gamle asylsøkeren forklarte til legen at han ikke husker noe fra hendelsen om bord på flyet. Politiet har ingen opplysninger om at han har vært innlagt på psykiatrisk sykehus i Norge tidligere.

34-åringen kom til Norge som asylsøker 6. desember 2002. Han fikk avslag på søknaden 19. juni 2003, klaget på avgjørelsen, men fikk et nytt avslag fra utlendingsnemda 14. mai 2004.

Ifølge Politiets utlendingsenhet er mannens identitet usikker.

<b>BLODIG:</b> Dette er øksen som asylsøkeren fra Algerie brukte da han gikk berserk på Kato Air-flyet fra Narvik til Bodø. Øksen hadde han med seg inn i flyet.
SCANPIX