19-åringen har i politiavhør erkjent å ha drept og partert sin kamerat Kenneth Alexander Otnes (20). Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld etter tiltalen og hevder at drapet var et uhell.

Tiltalen lyder på forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Drapet skjedde den 24. eller 25 januar i fjor, og tiltalte, som da var bare 18 år, skal ha hogd Otnes fire ganger i hodet med øks. Ett av hoggene gikk gjennom skallen og inn i høyre hjernehalvdel. Otnes døde av hodeskaden.

Mannen er også tiltalt for å ha mishandlet liket av Kenneth Alexander Otnes, som ble funnet partert i tiltaltes kjøleskap.

Grufullt

Liket skal ha blitt partert med to forskjellige kniver en uke etter drapet. Ifølge tiltalen skal 19-åringen ha lagt likdelene i seks plastposer i kjøleskapet i sin egen leilighet, der også drapet fant sted. Begge ganger skal han ha vært påvirket av narkotika.

Det var et grufullt syn som møtte politiet da de kom inn i leiligheten etter å ha blitt tipset av en person i tiltaltes omgangskrets. Både tiltalte og leiligheten var ille tilredt og bar preg av at liket var partert like før politiet kom til stedet.

Tilregnelig

Saken har vært etterforsket av Statsadvokatene i Vestfold og Telemark, og aktor under rettssaken i Larvik er statsadvokat Per Halsbog.

Tiltalte har undergått en psykiatrisk vurdering i varetektstiden, og Halsbog har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig.

I desember sa statsadvokaten til NTB at påtalemakten i forbindelse med straffesaken også vil legge ned påstand om forvaring i inntil 21 år.

19-åringen er også tiltalt for fire andre forhold som er blitt avdekket under etterforskningen. Det gjelder drapstrussel, salg og besittelse av narkotika og brudd på våpenloven.

Forsvarer er John Christian Elden. Det er satt av tre dager til saken i tingretten, 14., 15. og 18. januar.

(NTB)