I lokalmiljøet verserer det mange rykter om hva som kan ha skjedd natten da de to omkom. Et rykte er at de kan ha vært utsatt for noe kriminelt før det begynte å brenne.

I går ble de to omkomne obdusert ved Gades Institutt i Bergen. Etter det BT erfarer blir det i den foreløpige obduksjonsrapporten slått fast at begge døde som følge av brannen.

Politiet ville i går ikke si noe om resultatet fra obduksjonen. Den vil trolig først bli kommentert i dag, samtidig som branntomten blir frigitt.

— Vi blir trolig ferdige i løpet av tirsdag. Da kan vi kanskje si noe mer, men det vil trolig ta lang tid før vi endelig kan konkludere om brannårsaken, sier politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon til BT.

Politiets hovedteori, og bakgrunn for siktelsen mot 41-åringen, har vært at brannen var påsatt. En teori er at brannen startet under huset, som sto på påler. I gårsdagens BT var politiet derimot mer usikre på hvorvidt brannen er påsatt.

I går ble det gjort nye undersøkelser i brannruinene med spesialtrent hund. Resultatet vil ikke Eggen si noe om.

Han sier at etterforskningen fortsetter for fullt og at Kripos blir i Florø så lenge de har arbeidsoppgaver. Det er ingen planer om nye avhør av 41-åringen.

Han har også gjennom sin advokat bedt om å få være i fred noen dager. Helsesituasjonen hans er vanskelig.

— Han trenger ro, men får oppfølging og god støtte fra familie og venner, sier advokat Walter Høivik.

Han forteller at klienten er optimist i forhold til å bli renvasket.

— Han håper nå at det finnes en naturlig forklaring på brannen og at han og hele lokalsamfunnet kan få et svar, sier Høivik.