Et tradisjonsrikt maskeradeball ble avholdt i militærleiren lørdag. Festen foregikk innendørs og utendørs og det ble blant annet tent et stort bål. Etter festen mistet imidlertid flere offiserer kontrollen.

Det ble kastet møbler, brannslokningsapparat og andre gjenstander på bålet. Dagen før hadde i tillegg en av de ansatte promillekjørt inne i leiren, skriver Sør-Varanger Avis.

— Som garnisonssjef synes jeg dette er totalt uakseptabelt. At mine ansatte og befal opptrer slik, kan vi ikke ha det. Jeg er fryktelig skuffet, sier garnisonssjef Jørn Erik Berntsen til NTB.

— Det første jeg gjorde mandag morgen, var å snakke med mine befal. De var innforstått med at vi ikke kan ha det sånn. Videre måtte vi be våre vernepliktige om unnskyldning for at vi ikke har vært gode forbilder og vist de holdninger som vi forventer av dem, sier garnisonssjefen.

De vernepliktige som var i leiren på tidspunktet fikk med seg hendelsene.

— Vi må rydde opp. Det som ble ødelagt må erstattes av dem som har gjort det, så må vi finne ut mer. Når vi får totalbildet av saken vil vi vurdere hva slags konsekvenser det får. Det kan i verste fall bety at noen mister jobben, sier Jørn Erik Berntsen til NTB.