• Hun bringer med seg noen perspektiver som trengs i ledelsen, sier partikollega Tina Åsgård.

— Jeg synes det er kjempebra for SV at hun har takket ja til den jobben. Det var åpenbart at hun var ønsket over hele landet, sier Åsgård (SV).

Hun frykter ikke at det blir mindre fokus på bypolitikken fra den nye nestlederen, som innehar vervet som gruppeleder for bystyret i Bergen.

— Oddny er en av de få som virkelig har fokus på politikken hele tiden, og det har hun vist gjennom jobben sin i bergenspolitikken. Hun ser sammenhengen mellom det som skjer lokalt, nasjonalt, og ikke minst internasjonalt.

Bør fortsette

Åsgård satser på at Miljeteig får med seg en større bystyregruppe etter valget, som kan avlaste lederen sin. Selv om nominasjonen i Bergen SV ikke er ferdig, håper hun at Miljeteig fortsetter som gruppeleder.

- Hva kan hun bidra med som nestleder?

— Jeg håper hun kan bidra med noen perspektiver som mangler i dag.

- Som hva?

— Det handler om å se verden fra et annet utgangspunkt enn Oslo.

-Renheklet spekulasjon

Det var Dagsavisen som tirsdag var først ute med å erfare at at Oddny Miljeteig ble innstilt som ny nestleder i partiet.

Dermed får Audun Lysbakken en av sine sterkeste støttespillere inn i toppledelsen i partiet.

Miljeteig selv sier til BT at det er veldig kjekt å være foreslått som nestleder.

- Er du spurt om å bli nestleder av valgkomiteen?

— Det er en annen skål. Jeg er veldig tilfreds hvis det blir slik at jeg skal være fire år til i bystyret i Bergen, det er det aller viktigste. Så registrerer jeg at valgkomiteen sentralt denne gangen ser etter en nestleder som skal ha sin daglige forankring utenfor det sentrale miljøet i Oslo. For meg og Bergen sin del er det kanskje på sin plass at en sentral SV`er fra Bergen er med i den debatten.

- Er du spurt?

— Det er kanskje ikke slik det foregår. Her blir en foreslått, så legges det kabaler og det pågår samtaler. Det jeg har sagt ja til, er å sitte i landsstyret til SV, slik jeg gjør nå. Det andre får vi overlate til valgkomiteen.

- Jeg kan stille det samme spørsmålet en tredje gang?

— Det hjelper ikke.

«God prosess»

Leder i valgkomiteen, Rolf Jørn Karlsen, sier at komiteen er inne i en god prosess, og at de har mange gode navn å jobbe med.

— Ingen navn er klare før hele kabalen er lagt, sier Karlsen.

- Kan du avkrefte eller bekrefte at Miljeteig er innstilt som nestleder?

— Jeg kan verken avkrefte eller bekrefte. Oddny er et veldig godt navn, utover det kan jeg ikke si noe mer, sier Karlsen.

Vararepresentant til Stortinget, Gina Barstad, sier hun fortsatt venter på å høre valgkomiteens konklusjon, men at det er stor stemning for Miljeteig som nestleder internt i partiet.

— Jeg vet at mange ønsker seg henne, og valgkomiteen gjør lurt i å lytte på partiet, sier hun.