INGVILD RUGLAND

Det er den tidligere oljeministerens uttalelser til BT før jul som har fått Oddekalv til å reagere. Akselsen reagerte på at BKK-sjef Atle Neteland mener at tiden for de store kraftutbyggingene er forbi. Akselsen kalte Netelands uttalelser for «molbopolitikk».

Lederen i Norges Miljøvernforbund, Kurt Oddekalv, har skrevet brev til Ap-leder Jens Stoltenberg der han angriper Olav Akselsen.

Oddekalv ber Stoltenberg og resten av ledelsen i Arbeiderpartiet ta avstand fra Akselsens uttalelser og legge om energipolitikken med en fokusering på Enøk, oppgradering av vannkraftverk, biomasse og solenergi.

— Arbeiderpartiets energipolitikk har spilt fallitt, skriver Oddekalv i brevet.

Og mens Akselsen kaller Netelands politikk for «molbopolitikk», mener Oddekalv at Arbeiderpartiets energipolitikk er «hodeløs». Olav Akselsen levnes liten ære av miljøforkjemperen Oddekalv.

— Olav Akselsen har som Aps fremste nærings- og industripolitiker de siste ti årene fra å være en miljøbevisst ungdomspolitiker på tidlig 90-tallet til å fremstå som en av kraftsosialistlobbyens fremste talsmenn for vekst og utslipp, skriver Oddekalv.

Olav Akselsen har markert seg som en sterk tilhenger av gasskraftverk.