Kommunens dyreverninspektør har pålagt Odd Lindberg å bedre situasjonen for kyrne, som befant seg på Lindbergs gård i Sverige, melder Aftonbladets nettavis. Ifølge dyreverninspektøren var kyrne skitne, magre og manglet vann. De hadde heller ikke et tørt sted å søke ly for regn og vind. Inspektøren handlet etter at svensk politi hadde anmeldt Lindberg.

Lindberg, som har profilert seg selv som en dyrenes venn, hevder at kyrne ikke er hans, men tilhører en bekjent. Han vil imidlertid ikke si hvem som eier kyrne, men opplyser til den svenske avisa at kyrne ble hentet av eieren rett etter at dyreverninspektøren skrev ut pålegget. Kyrne skal senere ha blitt slaktet på gården til Lindbergs venn.

At Lindberg ikke vil opplyse hvor kyrne stammet fra, er et problem for svenske myndigheter, som i tider med frykt for munn— og klovsyke og kugalskap, vil vite hvor alle kyr befinner seg og hva som skjer med kjøttet.

Lindberg flyttet til Sverige etter en heftig debatt om norske selfangeres fangstmetoder. Der lever han under beskyttet identitet. Svenske aviser oppgir derfor ikke hvor gården til Lindberg befinner seg.

NTB

ANMELDT: Tidligere selfangstinspektør Odd Lindberg