— Jeg har forstått det slik at dere har hørt at Obama skal komme hit og holde en pressekonferanse. Det kjenner vi ikke til. Men hvis dere ønsker å bli værende her, er dere velkommen til det, sa en talsperson i FN til den fullsatte salen.

Situasjonen i København er kaotisk, også blant journalistene som dekker klimatoppmøtet. Like etter klokken åtte i kveld spredte ryktet seg med lynfart. Obama skulle møte pressen.

Over 1000 journalister og fotografter stormet gjennom Bella-senteret for å sikre seg en plass i den store pressesalen. På få minutter var lokalet overfylt. Men Obama hadde så vist ikke tenkt å vise seg.

— Jeg har nå snakket med den amerikanske delegasjonen. Det eksisterer ingen planer om en pressekonferanse på dette tidspunktet. Men for all del, dere må gjerne sitte her til det eventuelt blir en eller annen pressekonferanse, gjentok talspersonen.

Da journalistene skulle ut igjen etter den mislykkede utfarten oppstod det fullstendig kork i døråpningen. Utenfor stod nemlig alle de som ikke hadde fått plass, og som ennå ikke visste at pressekonferansen var oppspinn. De ville inn, og det for en hver pris.

Situasjonen er betegnede for stemningen på Bella-senteret fredag kveld. Tusenvis av journalister, fotografer og delegater venter på nytt fra statslederne, men foreløpig er det lite eller ingenting som siver ut.

BERYKTET: Barack Obama er en ettertraktet mann for pressekorpset i København.