Det slår vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt fast. Flere steder i landet har 17. mai-feiringen vært preget av nedbør og etter hvert oppholdsvær, noe som vil fortsette de nærmeste dagene.

Mye nedbør på vei

– For Sør-Norge sin del er det mye nedbør på vei inn i morgen. Det er sendt ut obs-varsel om store nedbørsmengder i flere fylker, og i Sunnhordland og nord i Rogaland kan det bli opptil 60 millimeter enkelte steder. Også Agder, Telemark, Buskerud og vestlige deler av Oppland må belage seg på store mengder nedbør, sier hun til NTB.

Fredag vil det bli noe bedre, og hovedstaden kan sågar muligens få en snarvisitt fra solen, selv om nedbør ventes igjen allerede lørdag. Trøndelag, som meteorologen utpeker som værvinnerne 17. mai, ser også ut til å vinne vårlotteriet fremover.

– Nedbøren kommer inn fra sør, så det ser ut som de to fylkene går klar, sier Moxnes.

Så blir det bedre

Inn mot begynnelsen av neste uke ser det imidlertid ut som værsituasjonen vil bedre seg, selv om prognosene varierer noe.

– Den siste prognosen tyder på at det blir ganske fint neste uke og en del sol både mandag, tirsdag og onsdag. Akkurat dette er usikkert, men det blir ganske sikkert bedre vær, og temperaturene vil nærme seg 20 grader på dagtid, sier Moxnes.