— Nå skriver vi mobilhistorie, sier en fornøyd informasjonssjef i Telenor Mobil, Sigurd Sandvin. Nyttårsaften ble kronen på verket på en ellers svært god høytid for Telenor. Aldri før har vi sendt så mange tekstmeldinger i Norge.

— I løpet av døgnet den 31.desember. Ble det sendt 10,9 millioner SMS. Det er historisk, sier Sandvin.

Det er en økning på nesten tre millioner meldinger fra i fjor, og en dobling fra to år tilbake.

— Jeg er overrasket selv. Vi var litt spent på hvordan det skulle gå, men nettet brøt ikke sammen. En stund ble det forsinkelser på nettet. Noen steder opp til tre eller fire timer. Men alle meldingene kom frem, sier Sandvin.

Norge på verdenstoppen

På verdensbasis er nordmenn kun slått av filippinerne når det gjelder tekstmeldinger. Vi rager for eksempel langt over våre naboer svenskene.

— Vi sender tre ganger flere meldinger enn svenskene, sier Sandvin.

Han vet ikke sikkert hvorfor nordmenn er så glade i de elektroniske telegrammene.

— Ønsket om å ta i bruk mobiltelefoni har alltid vært sterkt i Norge. Vi ser samme tendensen i andre land også, men vi ligger langt foran, sier Sandvin.

Heller melding enn samtale

Selv om det oppstod «trafikkork» og tekstmeldinger noen steder ble forsinket, var det ikke på noe tidspunkt vanskelig å ringe på nyttårsaften.

— Det virker som om folk er mer opptatt av meldinger enn å ringe til hverandre, sier informasjonssjefen.

Telenor Mobil vil fortsette å bygge ut nettet sitt.

— Vi har forbedret kapasiteten med 40 prosent fra i fjor. Men økningen har vært tilsvarende, så vi får bare fortsette å bygge ut, sier Sandvin som selv brukte mobilen flittig den siste dagen av året.

— Jeg sendte meldinger i bøtter og spann selv. Jeg vet ikke hvor mange, men det var ikke få, ler en svært fornøyd informasjonssjef.