Interessenten skal ha kontaktet Braathens i løpet av de siste dagene, men informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Braathens vil ikke si hvilket selskap det er snakk om, ei heller nasjonalitet.

–Det er riktig at vi har fått en henvendelse fra en interessent som sier at de vil diskutere et mulig oppkjøp. Dette betinger imidlertid at SAS får et endelig avslag på sin søknad om å kjøpe. Et sånt avslag må komme helt fra toppen — nemlig fra Arbeids- og administrasjonsdepartementet, sa Ellingsen til NTB tirsdag ettermiddag.

Snudde på flisa

Tidligere på dagen uttalte hun at Braathens ikke kjente til seriøse interessenter som ville kjøpe flyselskapet, bortsett fra SAS. Etter at Konkurransetilsynet hevdet at de kjente til slike interessenter, valgte Ellingsen å medgi at det er tilfelle.

— Vi har ikke mottatt noe bud, og dette selskapets interesse betinger at SAS får nei, sier informasjonssjefen.

Braathens sendte like før børsdagens slutt tirsdag ut melding om at verken selskapet eller dets aksjonærer hadde mottatt informasjon om noe nytt bud, men i den korte børsmeldingen skrev de ikke noe om at det finnes en annen interessent. Denne informasjonen kom de først med til NTB etter at Oslo Børs hadde stengt.

Bedt om møte

Det var informasjonssjef i Konkurransetilsynet Elin K. Kleven som tirsdag opplyste til NTB at flyselskapet er blitt kontaktet av seriøse interessenter.

— Vi vet at Braathens er blitt kontaktet, og vi har også bedt om et møte med Braathens denne uka for å diskutere situasjonen, sier Kleven.

NTB tok deretter kontakt med informasjonssjef Ellingsen i Braathens, som altså hevdet at hun ikke kjente til at andre interessenter hadde henvendt seg til Braathens. Senere på dagen medga hun at det finnes en slik interessent, men hun hevdet at hun ikke var kjent med henvendelsen fra Konkurransetilsynet om å få til et møte.

Konkurransetilsynet skal innen 21. november avgjøre om det vil la SAS kjøpe Braathens. SAS har foreløpig ikke hatt noen kjent konkurrent.