Etter forrige nominasjonsmøte som resulterte i et nestenkupp i Bergen, tok partiledelsen sentralt grep.

I år er det ikke anledning til å fremme nye motkandidater under selve nominasjonsmøtet onsdag kveld. Etter en vedtektsendring gikk fristen for levere benkeforslag ut onsdag i forrige uke. Men det har ikke stoppet opprøret i Bergen Frp.

20 navn kommet inn

Mellom 15 og 20 navn er kommet inn til styret. Flere som var tiltenkt å være listefyll, er foreslått på kumulert plass. Også helt ukjente navn er foreslått i stedet for de politikerne som i dag har mange av partiets mest sentrale verv.

Også partiets tre toppkandidater lever utrygt.

Byråd og sentralstyremedlem Liv Røssland som nominasjonskomiteen vil ha som partiets toppkandidat, blir utfordret. Det samme gjør Bergens sittende ordfører Gunnar Bakke og gruppeleder i bystyret, Tor Woldseth.

Blant dem som er spilt inn som ny toppkandidat på bekostning av Liv Røssland er Svein Olav Skaar.

— Jeg kan bekrefte at jeg har stilt meg til disposisjon, men jeg vet ikke til hvilken plass jeg er foreslått, sier Skaar.

Han er helt ukjent i det politiske miljøet i Bergen. Skaar driver sitt eget konsulentselskap, men før det hadde han en rekke styreverv i et titall bedrifter, særlig innenfor eiendom, ifølge informasjon i Brønnøysundregistrene.

- Ikke bare stemmekveg

— Jeg har lang erfaring med organisasjonsutvikling, og etter det jeg forstår kan Bergen Frp trenge slik kompetanse. Jeg har også et bestemt inntrykk av at Frp trenger fornyelse. De nye kreftene i partiet bør heller ikke bare bli stemmekveg, sier Skaar.

Også Rune Nilsen skal være spilt inn som ny toppkandidat på bekostning av Røssland.

Nilsen er også ukjent politisk, men er engasjert i utelivsbransjen. Han er blant annet styremedlem i Banco Rotto. BT fikk ikke kontakt med Nilsen i går.

Fungerende styreleder i Bergen Frp, Torkil Åmland bekrefter at der er mange nye navn som er spilt inn.

— Det er i og for seg ikke uvanlig at det skjer, sier Åmland.

Styret i Bergen Frp har bestemt at de ikke vil offentliggjøre navnene, selv om de har anledning til det.

— Det jeg kan si er at det er kommet inn tolv nye navn til de ti kumulerte plassene. En del av disse er ukjente for oss, sier Åmland.

Selv om mange navn er spilt inn, må forslagene også fremmes på nominasjonsmøtet.

— Det er ikke uvanlig at noen forslag trekkes på selve møtet, sier Åmland.

Hagen og Moe stiller

BT er kjent med at det drives en hektisk mobilisering i forkant av nominasjonsmøtet. Partiet skal ha rundt 900 medlemmer i Bergen, så de som kjemper for sin videre politiske karriere, har mange å ta av.

Den siste uken har det også kommet frem at det er sterke konflikter midt i hjertet av lokallaget.

Øistein Christoffersen trakk seg i forrige uke som leder i Bergen Frp, etter at han ble beskyldt for å kjøpe stemmer i nominasjonen.

Christoffersen avviste dette bestemt, og svarte i tillegg med å trekke seg fra hele listen til Frp. Alt tyder på at stridighetene vil få utløp under nominasjonsmøtet.

Det er allerede klart at styret har hyret inn Geir A. Moe, Frps mangeårige generalsekretær og strateg, til å lede møtet.

For øvrig skal eldregeneral Carl I. Hagen innlede under møtet.