1. Dette trenger du: Krakk, stoff, kantbånd, saks, stiftepistol... og muligens en knapp, blomsterpinne, drill og litt garn.

2. La det være 5–7 centimeter stoff rundt alle sider av krakken, det vil si nok stoff til å dekke krakken, brette rundt kantene og stifte fast på baksiden. Signe tar dette på øyemål. Ettersom dette er en liten krakk, som ikke skal utsettes for mye slitasje, bruker Signe rester fra et vanlig bomullsstoff. Til møbler som skal sittes på, må du bruke et mer slitesterkt materiale.

3. Brett stoffet rundt kantene, og stift det fast fra midten og utover. Da sitter stoffet strammere, og du slipper å få uønskede bølger i stoffet.

4. Krakken til Signe har en buet overflate. For å sikre at stoffet sitter godt inntil, bestemmer hun seg derfor for å feste en fargerik knapp på toppen. Igjen bruker hun øyemålet for å finne midtpunktet, og borer et hull. Dette krever en del kraft.

5. Tre tråden gjennom knappen, og tre deretter tråden gjennom platen. Knekk en blomsterpinne i en passende lengde, og fest tråden til denne på baksiden av topplaten.

6. Fest platen til krakken, og voilà: En krakk er gjenoppstått!

Håvard Bjelland
Håvard Bjelland
Håvard Bjelland